Stravisten 2016

20170107_163608000_iosTijdens de nieuwjaarsreceptie van de CRT Toer op zaterdag 7 januari vond de tweede uitreiking van de CRT Strava Trofeeën plaats. In diverse categorieën zijn prijzen verdeeld onder de Stravisten van de CRT Toerafdeling.

Leuk om te vermelden is dat “de gemiddelde CRT-er”* afgelopen jaar 4.903km heeft gefietst en daarbij zo’n 182 uur in het zadel zat. Ondanks ons relatief vlakke Salland wist men gemiddeld ook nog ruim 21.622 hoogtemeters op de teller te zetten. Voorwaar een knappe prestatie!

Halverwege het jaar achten diverse renners zich nog kansrijk voor een overwinning in de categorie Kilometervreter van het Jaar. Achteraf bleek dit slechts een illusie. Om de plaatsen twee en drie is nog fanatiek gestreden door Peter en Jeroen, die elkaars activiteiten scherp in de gaten hielden. Via de voorzitter werd door beiden regelmatig geïnformeerd naar geplande ritten van de ander. Uiteindelijk bleek Jeroen niet opgewassen tegen de zee van tijd die “Pensionada Peter” tot zijn beschikking heeft om de kilometerstand op te vijzelen. Met 10.729 km eindigde Jeroen op een derde plaats, Peter tikte in 2016 maar liefst 11.016 km af en verzekerde zich van het zilver in deze categorie.

20170107_151001454_ios-mediumOp één man stond het afgelopen jaar geen enkele maat. Al vroeg in het jaar verschenen tochten van ruim boven de 100km en was er wekelijks “woon-werk” verkeer te zien. Bij aanvang seizoen stond hij er tijdens de Amstel Gold Race (255km) en Luik Bastenaken Luik (273km). Via de TBR, HvT, EVT, de nodige clubritten, tripjes naar Luxemburg en Frankrijk plaatste hij einde jaar nog een flinke kers op de taart: de Drenthe 200. Met 14.588 kilometer is Iwan Dijk een terechte winnaar van deze trofee.
Een tweede categorie waar een trofee voor het in het leven is geroepen is voor degene die in een jaar het meeste hoogtemeters weet te overwinnen, de zogenaamde “Klimgeit van het jaar”. Vorig jaar was 49.500hm voldoende voor de overwinning. Zowel Menco (52.560) als Jan-Dirk (53.573) overtroffen deze grens in 2016 maar ook hier mocht het allemaal niet baten. Het programma van Iwan de Verschrikkelijke leidde hem tot maar liefst 64.691hm en daarmee grist hij ook deze Trofee voor de neus van anderen weg.20170108_075355000_ios

De laatste maar tevens meest prestigieuze categorie is die van “Clubridder van het jaar”. Deze trofee is te verdienen door een zo hoog mogelijk percentage CRT Toer clubritten mee te rijden. Aan het begin van het jaar is de wegkalender voor de CRT Toer gepubliceerd met daarop maar liefst 80 toer- en trainingsritten. De strijd bleek al snel te gaan tussen twee fanatieke CRT mannen. Jeroen reed een CRT clubrit volledig solo omdat het weer zo slecht was dat er niemand kwam opdagen. Wim daarentegen mocht met Pasen (onder toeziend oog van Iwan) zijn eigen eieren weer gaan zoeken. Dat we hier van echte CRT die-hards mogen spreken is duidelijk.

Aan de haal met de trofee ging uiteindelijk Wim “Il Capitano” Plattel met 67 van de 80 uitgeschreven ritten. Een opkomstpercentage van maar liefst 83,75%!

Volgend jaar ook meedingen naar een CRT Strava Trofee? Wordt lid van Strava en meld je aan bij onze CRT Toer groep**!

* gemiddelde over 57 deelnemers aan onze Strava groep
** https://www.strava.com/clubs/CRTtoer