Weekamp Deuren dwars deur Salland 2017

Weekamp Deuren B.V. uit Dedemsvaart en Wielervereniging CRT Raalte (afdeling Toer) hebben een overeenkomst gesloten om de komende drie jaar gezamenlijk een mountainbiketocht te organiseren onder de naam: Weekamp Deuren “Dwars deur Salland” (voorheen: Raalter Poort Tocht).

Op zondag 10 september vindt de eerste editie van dit evenement plaats. De start is, net zoals voorgaande jaren, vanaf de locatie: Carmel Wielerpark, Hammerweg 8E te Raalte. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 40 en 60 km. Gestart wordt er voor alle afstanden tussen 09:00 en 10:00 uur. Deelname voor de jeugd tot 16 jaar is geheel gratis. Zij kunnen onder begeleiding van CRT Raalte gratis deelnemen, dit wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Raalte uit het sport stimuleringsfonds. De kosten voor deelnemers vanaf 16 jaar bedragen € 5,- voor NTFU leden en € 6,- voor niet NTFU leden.

De tocht wordt grotendeels verreden over (zand)wegen en door bossen in ons mooie Salland. De route van 40 km gaat o.a. richting Heino – Camping Krieghuusbelten – het bos rond Omni Mobilae – ’t Relaer – en het bos bij het Hoftheater. Bij de 60 km wordt die route nog uitgebreid met een prachtige lus richting Luttenberg en door het Luttenbergse bos en langs het Overijssels kanaal waarna het bos bij Camping Krieghuusbelten voor de tweede keer wordt aangedaan.

Deze mountainbiketocht is elk jaar weer een groot succes. Nu ook door de medewerking van de nieuwe hoofdsponsor Weekamp Deuren, de vele grondeigenaren, aanwonenden, gemeente Raalte en de vele vrijwilligers van CRT Raalte. De tocht wordt volledig uitgepijld met linten en pijlbordjes. De pauzeplek is bij Camping Krieghuusbelten waar ook WRBikes uit Haarle aanwezig is voor benodigde technische ondersteuning.

Er mag alleen op zondag 10 september worden gefietst op deze route, omdat deze veelal gaat over privégrond van land- en boseigenaren.

Zet de datum alvast in je agenda om mee te doen met deze fantastische mountainbiketocht!