In memoriam Joop Marsman

Afgelopen zondag bereikte ons het bijzonder treurige nieuws dat ons clublid Joop Marsman (61) plotseling is overleden.

Joop is vanaf het prilste begin eind jaren negentig betrokken geweest bij de Toerafdeling van CRT Raalte. Sinds die beginperiode is hij actief geweest als toerleider en tot heden was hij voorzitter van de Toerleiderscommissie.

In die rol leerde onze afdeling hem kennen als een nuchter en praktisch man met een mooi onderkoeld gevoel voor humor.

Ook in de organisatie van onze jaarlijkse Raalter Poort tocht (nu Weekamp Deuren Dwars deur Salland) was Joop een vaste waarde in het vrijwilligersteam. Getooid met grote slingers van oranje linten om de schouders trok hij de bossen in om het parcours uit te zetten.

De Najaarsmeerdaagse was het favoriete CRT-evenement van Joop. Hij was er trots op dat hij bij alle meerdaagsen present is geweest. Het speet hem dan ook zeer dat hij dit jaar voor de trip naar Winterberg voor het eerst verstek moest laten gaan. Maar betrokken als Joop was, stond hij er wel om de mannen vrijdagochtend uit te zwaaien en zondag bij terugkomst weer te verwelkomen.

Ook buiten CRT mocht Joop graag met de fietsmaten een jaarlijkse trip naar het buitenland maken. De Franse Alpen waren favoriet, maar in juni van dit jaar werden vanuit Bormio nog de Stelvio, Gavia en  Mortirolo bedwongen.

Joop was niet iemand die per se in de schijnwerpers moest staan. Maar op de achtergrond was hij altijd betrokken. Tappen op Stöppelhaene, op Hemelvaartsdag de club mee op sleeptocht naar Elburg (Wulptoer) of op Koningsdag een rondje waar hij altijd oliebollen en een biertje regelde (Jolinktocht). Bij de afsluiting van het seizoen stond er snert voor ons klaar in het clubhuis. Geen clubactiviteit of Joop had er wel een bijdrage in.

Beste Joop, CRT Raalte gaat je enorm missen. Rust zacht.

Gepubliceeerd: woensdag 10 oktober 2018